Nieuws Knokke

Shopping Shuttle

GRATIS SHUTTLEDIENST VOOR SHOPPERS

Alle shoppers kunnen gratis gebruik maken van deze elektrische & coronaproof shuttledienst die de belangrijkste winkelstraten met elkaar verbindt. De rit alleen al in deze trendy en geluidsarme citymobiel maakt dit tot de meest unieke hop on hop off-ervaring van de Belgische kust. 

De shuttle rijdt dagelijks, ongeveer om de 20 minuten, van 11 tot 19 uur. Met laatste vertrek aan halte A. Verweeplein om 18.30 uur.

De shuttle passeert langs de volgende 7 haltes. Deze zijn dezelfde in beide richtingen (heen en terug). Aan elke halte stopt de shuttle om de passagiers te laten op- en afstappen. Door wegenwerken ter hoogte van de halte Elizabetlaan zal de shuttle hier voorlopig niet stoppen.

  • A. Verweeplein 
  • Dumortierlaan
  • Vanbunnelaan
  • Heilig Hartkerk
  • Driehoeksplein
  • Albertplein
  • Minigolf 

Het parcours werd ingekort waardoor de shuttle niet langer passeert langs de haltes Duinenwater en Jeugdherbergstraat, maar nu rechtstreeks start en eindigt aan het A. Verweeplein. 

Let op: de shuttle wordt gezien als openbaar vervoersmiddel, dus de maatregelen omtrent corona gelden ook hier. Dit wil zeggen dat een mondmasker dragen verplicht is. 

Ter info: Vanaf 16 oktober 2021 rijdt de shuttle enkel op vrijdag, zaterdag en zondag, ongeveer ieder half uur, van 11 tot 18 uur. Tijdens de Belgische schoolvakanties rijdt de shuttle dan wel dagelijks en dit ook op brug- en feestdagen. 

Beaufort - Kunsttriënnale aan zee

Beaufort is een driejaarlijks kunstproject langs de Belgische kust. In 2021 beleeft de triënnale haar zevende editie.

Beaufort 21 is doordrongen van het maatschappelijk momentum. Nu de limieten van het ecosysteem in zicht zijn, worden we steeds meer geconfronteerd met onze begrenzingen als mens. Het heersende beeld met de mens aan de top van de piramide geldt niet meer en een nieuwe houding ten opzichte van de natuur dringt zich op.Langs de kust, in confrontatie met een stijgende zeespiegel, komt de verhouding van mens tot de natuur het best tot uiting. Terwijl de hoogbouw langs kust de vraag opwerpt ‘hoe heeft de mens de kust veranderd’, draait Beaufort de rollen om en wordt de vraag: ‘hoe heeft de kust de menselijke geschiedenis veranderd?’. Dit perspectief van bescheiden invloed lijkt beter geschikt na een jaar van wereldwijde pandemie. Tijdens Beaufort 21 gaan de kunstwerken in dialoog met hun omgeving en werpen ze een nieuwe blik op bekende locaties, waarbij vooral de natuurlijke geschiedenis naar de voorgrond komt.

In Knokke-Heist zijn er twee kunstwerken te bezichtigen. Op de Zeedijk van Heist (t.h.v. het restaurant Bartholomeus) ontdek je het kunstwerk van Ruben Bellinkx: Dive, een voorstel. In Knokke, op het Van Bunnenplein, zal het kunstwerk van Jeremy Deller vanaf juli te bezichtigen zijn: een reusachtige kameleonattractie.

Op zondag 17 oktober 2021 passeert 'The Long Parade' in Knokke-Heist.

Meer info: www.beaufort21.be

ART Tour 2.0

ART TOUR 2.0

De passie voor schoonheid zit er in Knokke-Heist ingebakken. Van een gedresseerd bord in een toprestaurant naar een stijlvol aangeklede etalage van een bekend modelabel tot een glas bubbels in één van de kunstgaleries, in Knokke-Heist krijg je steeds een combinatie van kwaliteit, een passie voor schoonheid en volop genieten.
Stap in en ontdek het allemaal tijdens de ART Tour 2.0.

Met een unieke elektrische city mobile maak je tijdens de ART Tour 2.0 op een stille en duurzame manier kennis met dit alles. Zowel individueel als voor groepen is dit een ideale uitstap om kennis te maken met de troeven van Knokke-Heist

Een enthousiaste gids neemt je mee op een stille en duurzame ontdekkingstocht doorheen onze mooie gemeente in een unieke elektrische citymobiel. Tijdens de ART Tour 2.0 kom je oog in oog met hedendaagse beeldhouwkunst gecombineerd met 3 culinaire stops.

Dit jaar start de route om 11 uur aan het bureau van Toerisme op het Lichttorenplein. Laat je vervoeren langs de rijke geschiedenis van Duinbergen en de nieuwe woonbuurt Duinenwater. Eindigen doen we in het Zoute met een heerlijk lekkere afsluiter. We verwennen je op zowel artistiek als culinair vlak.